Până astăzi, 15 aprilie, mai sunt în carantină 452 de persoane (471 ieri), iar 560 de persoane au ieșit de sub supraveghere. Sunt 579 de persoane în auto-izolare la domicilii (573 ieri), iar 6.136 persoane au ieșit din izolare, informează Prefectura Neamț. Reamintim că primul caz confirmat cu noul virus a fost în 12 martie, la o femeie de 53 de ani, din Horia, internată cu tuse și febră, în 11 martie, la Spitalul de Urgență Roman. Femeia revenise pe 1 martie din Italia, dintr-o zonă neafectată. Șase membri ai familiei au intrat în izolare.

Forțele de ordine au făcut ieri verificări de mai multe ori la domiciliile a 614 persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Au fost controlate 69 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate dacă respectă restricțiile instituite pe perioada stării de urgență, fiind aplicată o amendă de 2.000 de lei. Din verificările privind restricțiile de circulație, 78 de persoane au fost depistate în neregulă și amendate cu peste 178.000 de lei, în total. Jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la locațiile cu persoane aflate în carantină la nivelul județului și au desfășurat o misiune de însoțire a persoanelor către locul de carantină. (C.I.)

Articolul precedentCe scrii în declarație ca să mergi la biserică pentru Paști. Sfânta Lumină va fi adusă credincioșilor
Articolul următorSfânta şi Marea Miercuri – Sinaxar şi Rugăciune