Astăzi, 18 martie, datele de la ora 10 arată că în județul Neamț sunt 124 de persoane în carantină, de la care s-au prelevat 131 de probe și 4 au primit rezultat negativ, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț. Față de ieri, numărul persoanelor în carantină a crescut cu 11. Au rămas aceleași 5 cazuri confirmate, dintre care două de ieri, la doi bărbați din Piatra Neamț care au participat la Competiția națională de dans sportiv din perioada 29 februarie – 1 martie, unde cel puțin o persoană era infectată. În izolare la domicilii astăzi sunt 605 persoane (față de 416 ieri), din care 6 sunt izolate instituţionalizat.

 

Numărul persoanelor care vor intra în carantină și izolare va crește începând de astăzi, după ce vor ajunge în județul Neamț persoanele aflate la vama Nădlac, care au intrat azi noapte în țară, între cele 3.000 de persoane și 800 de mașini. „Am fost informat că sunt și persoane din județul Neamț, care vor fi preluate de la vamă”, ne-a declarat astăzi prefectul de Neamț, George Lazăr. Convoiul a intrat în țară, la vamă, prin coridorul deschis de Ungaria la granița cu Austria, potrivit Ministerului Sănătății, în urma demersurilor diplomatice dintre România și Ungaria.

 

Potrivit ultimelor măsuri, persoanele care vin din zona roșie intră automat în carantină 14 zile, iar cei care vin din zona galbenă cu peste 500 cazuri confirmate intră în izolare la domicilii împreună cu familia din aceeași gospodărie, pentru 14 zile. Zonele afectate au fost actualizate ultima dată pe 18 martie de Institutul Național de Sănătate Publică.

 

La nivel național, astăzi, la ora 10, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 246 de persoane, față de 218 ieri, la aceeași oră. Sunt 23.679 persoane izolate la domicilii și 3.441 persoane în carantină. Până acum, 19 persoane au fost declarate vindecate, potrivit Ministerului Sănătății.

În perioada 17 martie, ora 08.00 – 18 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.395 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 7.885 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. „Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. (C.I.)

Articolul precedentUn bărbat de la țară cere autorităților să controleze magazinele sătești unde se bea la pahar
Articolul următorIncendiul de la prăznicarul bisericii din Bălțătești a fost provocat de o femeie dată dispărută de concubin