Începând de astăzi, 17 decembrie, CMI Urban este oficial în insolvenţă, după ce Tribunalul Neamţ a admis cererea companiei formulată în acest sens. Instanţa a decis:

insolventa brightway.roDispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului menţionat mai sus. Numeşte administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă C.I.I. Bistriceanu Dumitru care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 1.000 lei lunar. În temeiul art. 71 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului, prin Buletinul procedurilor de insolvenţă, în vederea efectuării menţiunii în temeiul art. 99 din Legea privind procedura insolvenţei. Stabileşte termen pentru depunerea opoziţiei la prezenta încheiere de către creditori în 10 zile de la notificarea lor şi termen pentru soluţionarea opoziţiilor în 5 zile de la depunerea lor. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor la 28.01.2016. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea, publicarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 4.02.2016. Fixează termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar la data de 18.02.2016 şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la data de 25.02.2016. Fixează data şedinţei adunării creditorilor la data de 9.02.2016, ora 12, la sediul administratorului judiciar şi convoacă creditorii debitorului”.

Judecătorii au hotărât, de asemenea, să fie notificaţi toţi creditorii şi înştiinţate toate băncile la care Urban are conturi deschise. Decizia instanţei va fi publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Cele mai mari datorii ale CMI Urban sunt către Primăria Piatra-Neamţ, care are de recuperat nu mai puţin de 11 milioane de lei. Rămâne de văzut dacă în cazul Urban va fi dizolvat Consiliul de Administrație, care a performat după cum se vede, sau va fi păstrat, cu tot cu remunerațiile aferente, după modelul Publiserv.

(C. MIRCEA)

sursa foto: brightway.ro