0:00

DIICOT: Suspecţi de proxenetism şi trafic de minori, arestaţi 30 de zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Iaşi  au dispus, marţi, 15 decembrie, reținerea pentru 24 de ore a 4 persoane acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, se precizează într-un comunicat de presă. O zi mai târziu, pe 16 decembrie, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă  de 30 de zile, a lui Gheorghiţă-Alexandru Lungu, Neculai Ursache, Dumitru Claudiu Lupu şi Adrian Nica, urmare a solicitării  DIICOT Iași.

“În perioada martie 2015 – decembrie 2015 inculpații LUNGU Gheorghiţă Alexandru şi URSACHE Neculai au constituit pe raza municipiului Iaşi un grup infracţional organizat specializat în  racolarea şi exploatarea sexuală a unor minori, având vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, cu un grad redus de instrucţie, într-o stare materială extrem de precară, cu diferite vulnerabilităţi psihice şi  care provin din familii defavorizate sau dintr-un centru de plasament din Iaşi. (…) Activitatea infracţională a constat în  inducerea  în eroare a victimelor, prin promisiunea câştigării unor sume mari de bani, după care le transportau în apartamentele închiriate de către liderii grupului unde acestea erau obligate să întreţină raporturi sexuale atât cu inculpaţii, cât şi cu alte persoane, clienţi racolaţi de către inculpaţi prin intermediul anunțurilor publicate într-un ziar local”, se precizează în comunicatul de presă al DIICOT Iaşi.

Un rol important în cadrul grupului l-au avut două foste beneficiare ale unor servicii de protecţie din cadrul Centrului de Plasament care au racolat minorelor instituţionalizate în această unitate de protecţie  participând în unele cazuri și la exploatarea acestora.

“Victimele minore, în special cele provenite din centrele de ocrotire, nu beneficiau de sume de bani sau alte foloase de pe urma practicării prostituţiei, acestea fiind atrase de faptul că aveau un loc în care să se cazeze atunci când fugeau din centrele de ocrotire, se mulţumeau cu sume infime de bani sau bunuri, membrii grupului  speculând  acest fapt  cu scopul de a realiza venituri importante din exploatarea acestora. Totodată s-a reţinut că inculpaţii au închiriat succesiv, pentru diferite perioade de timp, apartamente în regim hotelier în care minorele erau exploatate, până în prezent fiind  identificate un număr de 22 de victime”, se menţionează în acelaşi comunicat al DIICOT Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Ultimul colegiu prefectural
Articolul următorOficial: CMI Urban e în insolvență! Vezi aici cine se ocupă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.