0:00

Ofertă de sezon: ia fotograful, neamule!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Fotografi profesioniști sau mai puțin cunoscători în ale meseriei își prezintă  zilele acestea ofertele pentru serbările dedicate sărbătorilor de iarnă. Cei mai mulți s-au îndreptat spre școli, grădinițe sau petreceri private, că aici e nevoie de imortalizat momente festive în această perioadă. Costurile sunt cam aceleași.

Unele grădinițe apelează la un pachet complet, în care filmarea unei serbări pusă pe un DVD face 15 lei, iar o fotografie costă 3 lei. Costul final depinde de numărul instantaneelor în care e surprins prichindelul și de disponibilitatea părintelui de a achita contravaloarea pozelor. Cei care apelează la fotografi susțin că, în felul acesta, evită momentele în care părinții își intimidează copiii cu blițuri, din dorința de a imortaliza fiecare gest al odorului, punând astfel în pericol succesul serbării de iarnă.

În partea cealaltă, a fotografilor profesioniști sau amatori, părerea unanimă e că ”specialiștii” pierd teren, de la an la an, din cauza progresului tehnic, care a făcut ca părinților să nu le mai fie atât de inaccesibile scupeturile de aparate și gadgeturi din domeniul fotografiei. Și preferă, desigur, să fie ei cei care aleg când și cum să facă fotografia. Spre exemplu, la 2 grădinițe din Piatra Neamț, unde sunt în subordine 12 grupe de preșcolari, fotografii de meserie sau amatori de serbări au încercat, dar au eșuat. Conducerea școlii, în subordinea căreia se află cele 2 grădinițe ne-a mărturisit că „părinții sunt cei care au insistat să nu apelăm la niciun fotograf, motivul ar fi acela că au cu ce să fotografieze”. La o altă grădiniță, mai mică, directoarea nu a vrut să organizeze nicio petrecere, pentru a nu da naștere la discuții. „Nu am cerut niciun ban părinților pentru petrecerea prilejuită de sărbătorile de iarnă pentru că după aceea se ajunge la alte discuții. Noi am avut șansa că au existat câțiva sponsori care ne-au întins o mână de ajutor și am reușit să organizăm câteva serbări”, a spus prof. Anișoara Marele, directoarea școlii nr. 1 din Piatra Neamț.

M. TEODOROF

Articolul precedentSarmalele reci de Revelion
Articolul următorCum a scos Gavriil Galinescu beţivii din Hangu la treabă