0:00

Odek a mai „fumat” 12.000 de ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâinele poliţist specializat în descoperirea produselor din tutun a mai făcut o „captură” în ziua de 12 februarie, în piaţa centrală din Roman, unde a găsit 631 de pachete de ţigări ascunse în peretele modificat al unui stand. Spaţiul comercial respectiv este al unei femei de 43 de ani, din Horia. Ţigările au fost confiscate, iar polițiștii au întocmit dosar penal în cauză pentru contrabandă

Descoperirea lui Odek a făcut parte dintr-o acţiune amplă care s-a derulat în tot judeţul, obiectivele fiind prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, dar şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Polițiștii rutieri au fost angrenați şi ei în aceste acțiuni, în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

„Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au efectuat 33 de filtre și controale, atât pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, cât și pentru combaterea infracțiunilor, fiind legitimate 268 de persoane”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În urma activităților desfășurate au fost constate 14 infracțiuni, dintre care 4 judiciare, 2 economico-financiare, 2 la regimul circulației pe drumurile publice iar 6 de alte genuri. Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48,307 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte ce contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi Legii 12/1990 privind combaterea actelor de comerț ilicite. Polițiștii rutieri au aplicat 216 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe sancțiuni, 85, au fost date conducătorilor auto care au depășit regimul legal de viteză. Ca măsură complementară, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare”.

C. MIRCEA

Articolul precedentLocuri de muncă în Suceava
Articolul următorConcurs național pentru elevi , ”Locuri ale memoriei în localitatea ta” – ediția a II-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.