O femeie în vârstă de 83 de ani, din localitatea Săbăoani, care a provocat un accident rutier soldat cu trei decese, trebuie să plătească familiilor victimelor o despăgubire substanțială. Judecătoria Roman a obligat-o să achite rudelor daune care însumează 170.000 de euro. Ce diferențiază acest caz de altele similare este faptul că femeia condamnată trebuie să achite suma imensă și nu vreo firmă de asigurare. Asta deoarece accidentul teribil a fost provocat de traversarea printr-un loc nepermis.

Pe parte penală s-a aplicat o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Decizia instanței de fond nu este definitivă și a fost atacată de acuzată și părți civile. Cauza va ajunge pe rolul Curții de Apel Bacău care va stabili dacă hotărârea primei instanțe este dreaptă sau nu.

Octogenară datoare cu 170.000 euro după un accident cu 3 morți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTeribilul accident a avut loc pe 22 noiembrie 2019, la prânz, în afara localității Săbăoani. Atunci, un șofer de 39 de ani din Bacău, ce venea de la Suceava către Roman, a fost surprins de apariția octogenarei care a traversat neregulamentar. Pentru a o evita a virat stânga, a pierdut controlul asupra volanului și a intrat violent într-un autoturism ce venea din sens opus, în care se afla șoferul de 18 ani și mama sa, de 38 de ani, ambii din Barticești.

În urma impactului, șoferii au decedat pe loc, iar femeia de 38 de ani s-a stins la scurt timp pe patul de spital. Singura care a scăpat ca prin minune a fost octogenara care ulterior a fost pusă sub acuzare și condamnată pentru ucidere din culpă. (G.S.)

Articolul precedentDefinitivat 2023 în Neamț. 7 candidați au renunțat, 154 au dat proba scrisă. Model cerere de contestație
Articolul următorȘtire actualizată. Accident de muncă în urma unei explozii la Fibrex
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.