Actualizare ora 15.30: Poliția Neamț a oferit mai multe detalii despre accidentul de muncă de la Fibrex: „La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 10:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că la o societate comercială, cu punct de lucru pe platforma chimică Săvinești, a avut loc un accident de muncă. Doi bărbați, de 52 și 61 de ani, din Piatra Neamț și Dumbrava Roșie au suferit arsuri, fiind transportați la spital”.

Atât Poliția cât și ITM Neamț cercetează în continuare acest caz pentru a determina cu exactitate circumstanțele în care accidentul a avut loc. A fost deschis un dosar penal cu acuze de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Actualizare: O persoană care a suferit arsuri în urma accidentului de muncă, a fost preluat de elicopter SMURD și transportat la o clinică de specialitate in București.

Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 59 ani la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București”, anunță ISU Neamț

Știre inițială: O explozie la un agregat aflat în exploatare, la societatea comercială Fibrex Nylon, de pe platforma Săvinești, ce a avut loc joi, 20 iulie, după ora 10, s-a soldat cu două victime

Din primele informații, unul dintre angajați a suferit, se pare, arsuri la mîini și la față.

ISU Neamț a comunicat că ar fi vorba de o priză.

Pentru primul ajutor a intervenit Ambulanța Neamț. Vom reveni cu amănunte.

(G.S.)

Articolul precedentOctogenară datoare cu 170.000 euro după un accident cu 3 morți
Articolul următorAccidente în Neamț: în unul dintre evenimente a fost implicată o ambulanță