Municipalitatea a finalizat de montat 32 de camera de supraveghere în mai multe zone din oraș. Proiectul, în valoare de 180.000 de lei este finalizat, urmând ca, în termenul cel mai scurt, să fie definitivate și contractele cu firmele care asigură accesul la internet și implicit accesarea imaginilor transmise de respectivele camera de către dispecerii Poliției Locale Piatra Neamț.

„Se apropie de finalizare proiectul de amplasare a 32 de camera video de supraveghere în oraș. Camerele sunt deja montate și se contractează acum accesul la internet pentru transmiterea imaginilor la dispeceratul Poliției Locale. Astfel vom avea în luna octombrie, 56 de camere de supraveghere funcționale în Piatra Neamt, amplasate în locații stabilite de comun acord cu Poliția Locală, acolo unde s-au constatat în mod frecvent încălcări ale legii. Am avut o discuție pe acest subiect cu directorul Poliției Locale Piatra Neamț care mi-a relatat cât de utile sunt aceste camere de supraveghere, cu exemple concrete de fapte descoperite prin intermediul filmărilor. Nu ne oprim aici, am solicitat pregătirea unei liste cu alte câteva  puncte în care să amplasăm și anul viitor o nouă serie de camere de supraveghere, lista pe care o vom discuta în cadrul comisiei de ordine publică”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

Cele 32 de camere de supraveghere au fost amplasate atât în zona centrală a orașului, cât și în cartiere, în puncte unde s-a considerat necesar o mai bună urmărire a ceea ce se întâmplă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.  (I.Ș.)

Articolul precedentMinistrul Educaţiei a demisionat! Valentin Popa: „Limba română şi România nu sunt de negociat”
Articolul următorAleşii locali din CA-urile şcolilor din Târgu-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.