Apa Serv și Troleibuzul vor avea în plată câte 11 consilieri județeni în Adunarea Generală a Acţionarilor, nu 7 cât aveau până acum. Funcția, în mod normal și legal, reprezentativă și importantă ca responsabilități, este, în fapt, una de mucava, în care consilierii ”reprezentativi” nu fac nimic, dar pleacă acasă lună de lună cu indemnizații grase. Cu 31 de voturi pentru, consilierii județeni și-au votat – că pentru ei a fost – majorarea numărului de agamani de la 7 la 11 la cele două societăți ale CJ, după care s-au votat pe funcții. Astfel, la Troleibuzul, societate care abia se menține pe linia de plutire, Lucian Pascariu l-a înlocuit pe Gheorghe Vasiloiu în AGA, dar i-a primit în completare pe Ioan Păcală (PSD), Gabriel Vișan (PNL), Cristian Tapalagă (independenți PDL) și Constantin Sandu (UNPR), care vor fi remunerați cu câte 1.050 de lei pentru fiecare ședință AGA.

La Apa Serv, s-a decis creșterea agamanilor de la 7 la 11, dar n-a fost nominalizat deocamdată decât Daniel Vasiliu (UNPR) în locul regretatului Neculai Andoni (PNL), celelalte propuneri urmând a fi făcute pe începutul anului 2015. Costul lunar per agaman la Apa Serv este undeva între 1.200 și 1.700 de lei. Cât costă metrul cub de apă potabilă și cât e prețul la canalizare, se știe deja, din facturi.

Ce înseamnă mai exact ”reprezentantul consiliului județean în AGA”? Dacă ar fi să-l luăm în seamă pe Dan Constantin (PSD), înseamnă ”să ne reprezinte interesele”. Dacă ar fi să luăm în seamă legea, înseamnă să reprezinte interesele județului și ale locuitorilor săi. Dacă este să ne luăm după rapoartele de activitate ale consilierilor județeni aleși în 2012, înseamnă 14 consilieri care n-au avut activitate de raportat (public), 7 consilieri care au avut activitate doar în anul 2012, 5 care au avut doar în anul 2013, 8 care au raportat ceva activitate pe 2012 și 2013, inclusiv la nivel de AGA, pe modelul: ”Am participat la toate ședințele, am purtat discuții…” Pe, după cum spuneam, 1.000-1.700 de lei. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentFC CEAHLĂUL, pe calea INSOLVENŢEI?
Articolul următorÎn baza unui ordin care operează din 29 octombrie, GHEORGHE ȘTEFAN, suspendat din funcția de primar

1 COMENTARIU

Comments are closed.