0:00

Oamenii de afaceri din Neamț încearcă salvarea fotbalului local, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReprezentanții municipalității pietrene s-au întâlnit miercuri, 22 iunie, cu „reprezentanți ai fotbalului nemțean și ai mediului de afaceri interesați să susțină o nouă echipă de fotbal reprezentativă pentru orașul nostru. Discuțiile s-au purtat pe două planuri, unul referitor la baza sportivă,  care să fie administrată de municipalitate și un al doilea plan referitor la înființarea unei echipe de fotbal care să beneficieze de această bază sportivă și de susținerea mediului de afaceri local”, după cum a informat Primăria Piatra Neamț, printr-un comunicat de presă.

La întâlnire au participat Ioan Toma, președintele AJF Neamț, Toader Șteț, directorul Centrului de Copii şi Juniori, Dan Gavril, directorul Liceului cu Program Sportiv, din partea lumii sportive, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri: Luigi Bodo și Ion Strătilă, de la RIFIL, Cătălin Roca, de la Ro Com Central, existând și un interes din partea lui Mihai Bătrânu (Moldocor), dar care nu a putut ajunge la întâlnire.

S-a discutat atât despre administrarea stadionului din Piatra Neamț, cât și despre ”găsirea” unei echipe de fotbal, care să fie înscrisă în campionatul de fotbal din acest an. Administrarea bazei sportive va fi făcută, în primă fază, de societatea Locativ Serv, care administrează și Sala Polivalentă din municipiu, urmând ca, în ședința de Consiliu Local din 29 iunie, să fie supusă aprobării o hotărâre privind scoaterea la licitație a serviciilor de gestionare a stadionului Ceahlăul. Până se va găsi un nou administrator, asta dacă licitația nu va fi câștigată tot de Locativ Serv, municipalitatea va plăti costurile ce țin de utilități.

În ceea ce privește găsirea unei echipe de fotbal, dar și a unor surse de finanțare, cel care și-a luat angajamentul că va încerca să găsească oameni de afaceri care să contribuie la dezvoltarea fotbalului local a fost Cătălin Roca, de la Ro Com Central.

„Chiar în acest weekend voi avea o primă întâlnire cu oamenii de afaceri, care se vor arăta interesați de acest subiect. Vom încerca să trasăm, în linii generale, ce ne-am dori, ce variante sunt și, după aceea, să participăm la o nouă întâlnire cu cei de la primărie. În ceea ce privește echipa de fotbal, se caută un club existent deja în județ. Sunt mai multe variante, dar trebuie să le analizăm foarte bine, să vedem cât de fezabile sunt și ce datorii au, să stabilim un buget și niște obiective. Ne dorim ca, în primă fază cel puțin, să promovăm jucători locali, pentru a câștiga opinia publică, dar și pentru a ține banii pe plan local”, a declarat Cătălin Roca.

Întrebat dacă se va înscrie la licitația pentru administrarea bazei sportive, având în vedere faptul că Ro Com Central administrează deja Ștrandul Municipal, Cătălin Roca a spus: „Suntem mulțumiți cu ideea ca primăria să administreze stadionul. Noi nu intenționăm să ne înscriem. Totodată, credem că ar fi binevenit un parteneriat între primărie și clubul de fotbal care va fi găsit”. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentZilele Orașului Piatra Neamț debutează cu Festivalul „Comorile Neamțului”
Articolul următorȘtrandul din Piatra Neamț se deschide vineri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. da ar fi f bine sa se gaseasca o solutie ?ca avem stadion de liga europeana!!si ar fi pacat sa stea in paragina?la care noi platim kontribuabilii?