reclama autocenter

blocuri piatra neamt

• astăzi, Locativ Serv, o societate eminamente USL-istă cu management PDL-ist

Societățile care funcționează sub aripa protectoare a Primăriei Piatra Neamț reprezintă interfața dintre Consiliul Local, executiv și cetățeni. Cu mici excepții, toate au avut și au o viață tumultoasă, cu bilanțuri contabile la limita supraviețuirii.

În general, în momentul arătatului cu degetul către posibilii prezumtiv vinovați de problemele societăților, de fiecare dată este ocolit un element care ar trebui să răspundă și pentru bune și pentru rele: Consiliul de Administrație. Din păcate, acesta este, de cele mai multe ori, un cuibușor cald, în care sunt plasați oameni care au binemeritat în munca de partid și care au doar statul de plată în comun cu activitatea societății în care ajung. Ziarul ”Ceahlăul”, marcă înregistrată, încearcă să vă prezinte cine sunt acești oameni, cum au ajuns în aceste funcții de conducere și care sunt… sau ar trebui să fie responsabilitățile lor vis-à-vis de bunul mers al societății. Astăzi vă prezentăm componența Locativ Serv, societatea care încasează chiriile locuințelor atribuite din fondul locativ al Primăriei Piatra-Neamț.

Consiliu de administrație USL

Când vine vorba de conducere, atribuții și răspundere, cap de listă în organigramă este Leonida Preda, președintele Consiliului de Administrație. Și aici, ca și la alte societăți alimentate direct din bugetul local, găsim un destin profesional strâns legat de numele consoartei.

Leonida Preda este, printre altele, soțul uneia din cele mai cunoscute doamne social-democrate din Neamț, Viorica Preda, cea care a supraviețuit mai multor rânduri de președinți pe la PSD Neamț, consolidându-și constant și continuu poziția. După ce a ocupat mai multe funcții prin CA-urile firmelor Consiliului Judeţean, doamna Viorica Preda a fost recompensată cu un loc la masa de consiliu județean, în mandatul 2008-2012, lăsând reprezentarea prin CA-uri în grija soțului, care se achită de sarcină cu brio. În ianuarie, a devenit președintele CA Locativ Serv, iar de curând, prin august, taman ce-a fost recrutat să facă parte din CA-ul Companiei Județene Apa Serv. În afara consiliilor de administrație, dl. Leonida Preda demonstrează talent managerial și în administrarea propriei societăți, AGRO CASLO SRL. Preocupările agriculturale l-au transformat într-un prosper om de afaceri și i-au adus, la bilanțul financiar de anul trecut, un profit net de peste 1 miliard de lei.

Pe lista membrilor CA-ului Locativ Serv îl găsim și pe Tiberiu Gabriel Gavril. O tânără speranță a social-democraţilor, care, în timpul programului este angajat consilier superior la Consiliul Județean Neamț, cu responsabilități pe proiectul de gestionat gunoaiele județului. A lucrat la WWE Danice Târgoviște, cu carte de muncă, el de fapt desfășurându-și activitatea la Girov, pentru același patron. Nu e străin nici de proiectul de la Tarcău. Este apreciat ca fiind un bun profesionist, ceea ce ar putea fi în avantajul Locativ Serv dacă și când va lua în considerare o extindere interurbană a activității. Sau dacă își va extinde domeniul de activitate. Asta pentru că dl. Tiberiu Gavril înregistrează mare succes pe firma proprie (sau, în fine, a soției), în afaceri cu petrol. Benzinăria la care este 50% acționar a încheiat anul fiscal 2012 cu un profit net de 2,2 miliarde de lei vechi. Faptul că este ginerele consilierului judeţean PSD, Vasile Murariu şi că soţia a lucrat la nivel înalt în Petrom nu pot constitui decât avantaj serviciu.

Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai profitabil manager din țară?

În Consiliu de Administrație de la Locativ Serv o regăsim și pe Olga Nistor. Economistă, venită din Republica Moldova, a fost propulsată de Organizația de Femei a Partidului Social Democrat în high-life-ul politic, administrativ și economic al judeţului Neamţ. Și ea, ca și colegii săi de partid, a demonstrat în afaceri proprii, înregistrând nu doar succes, ci și profit. Ideea de a importa și distribui țesături textile i-a adus anul trecut un excedent financiar de peste 3 miliarde de lei vechi. Dna. Nistor e obișnuită cu mărimile, deoarece soțul dânsei era șeful unei organizații PDL și al unei firme cu mare lipici la contracte publice în perioada portocalie. Dovadă că afacerile sunt transpartinice în familia Nistor.

La soarta și bunul-mers al Locativ Serv contribuie și Mihai Pal, astăzi director la Colegiul Tehnic Forestier, cunoscut în trecut drept fost inspector școlar pentru învăţământul primar. La vremea respectivă, asupra lui au planat suspiciuni referitoare la unele nereguli de titularizare, dar la Locativ Serv n-are de administrat decât fondul de rulment și chirii.

Și, nu în ultimul rând, din Consiliul de Administrație al Locativ Serv face parte și Ionel Pascaru, liderul organizației de cartier 19 Mărăței a PNL Piatra Neamț. Economist de profesie, Ionel Pascaru este și managerul unei firme de construcții din Piatra Neamț. Societatea nu este însă la fel de profitabilă ca Edil Construct, o altă firmă înregistrată pe numele său, firmă care avea, în 2007-2009, 35 de angajați.

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentHoraţiu Mălăele la Dacia Panoramic
Articolul următorPromoție de la Fisc: ”Ia ce vrei cu 10 lei”

1 COMENTARIU

  1. toti cei prezentati sunt niste “neica nimeni” ai politicii locale. orasul este murdar. un oras turistic cu strazi neasfaltate.trotuare dalate de domnul “spaga stefan” care sunt distruse de cei 2-3 ani vechime ! primaria face imprumuturi la banci pt a plati alte rate la banci. drumurile sparte. impozite f. mari. servicii locale scumpe. ce fac golanii astia din consilii locale si judetene pt. acest oras/judet ?

Comments are closed.