horatiu malaele

Actor, regizor de teatru şi film, caricaturist şi scriitor care nu ar trebui să mai aibă nevoie de prezentare la Piatra Neamţ, Horaţiu Mălăele ne va încânta sufletele şi minţile începând de vineri, 27 septembrie, ora 18, la Cinematograful Dacia-Panoramic, odată cu prima reprezentaţie locală a lungmetrajului „Funeralii fericite”. Din motive de natură tehnică, până de curând nu putea fi proiectat la Piatra Neamţ. Filmul, lansat anul acesta, este al doilea regizat de Horaţiu Mălăele după „Nunta mută” (2008) şi continuă colaborarea cu scenaristul Adrian Lustig. De această dată, joacă şi el, interpretându-l pe Lionel Frunză, personajul principal. În distribuţia filmului, apreciat drept o comedie neagră, se regăsesc în roluri mai mult sau mai puţin episodice şi alţi câţiva actori care au legături vechi cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ: Antoaneta Zaharia, Oana Ştefănescu, Virginia Rogin şi Maria Teslaru.

Horaţiu Mălăele (n. 1952), unul dintre cei mai iubiţi actori de teatru şi film din România modernă, a fost repartizat după absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” la clasa lui Octavian Cotescu, în 1975, la Teatrul Tineretului. A interpretat roluri memorabile încă din tinereţe. A jucat în circa 50 filme, a regizat două şi este un redutabil caricaturist (semnează Hoval). Are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, alături de alte nume de glorie ale teatrului şi filmului românesc, precum Florin Piersic, Radu Beligan, Amza Pellea, Ştefan Iordache, Alexandru Tocilescu, Iurie Darie sau Draga Olteanu Matei. (V. COSMA

Ceahlăul te trimite la film

Primii 10 cititori, care sună la redacţie, la numărul de telefon 0233/235907, în perioada 23 septembrie-25 septembrie, în intervalul orar 9-14, și răspund la întrebarea „La ce teatru a luat repartiţie Horaţiu Mălăele după absolvirea Institului de Artă Teatrală şi Cinematografică «Ion Luca Caragiale »?”, pot câştiga 10 invitaţii de câte două locuri la spectacolul de vineri seară, 27 septembrie, ora 18. Câştigătorii pot ridica invitaţiile în cursul zilei de joi, 26 septembrie de la sediul redacţiei.

funeralii fericite afis

Articolul precedentDuminica, sedii de partide cu lacăte pe uşă
Articolul următorOameni și funcții