Trei oameni de afaceri din județul Neamț au fost trimiși în judecată astăzi, 17 iulie, pentru infracțiuni economice. Dionisie Popovici, administrator al RDL REELS & SPOOLS SRL Piatra-Neamț, este acuzat că nu a înregistrat în evidența contabilă operațiuni în valoare de 1.127.171 lei, cu TVA de 271.497 lei, reprezentând livrări de bunuri către alte societăți, motiv pentru care va fi judecat sub acuzația de evaziune fiscală.

Mihai Țăruș, administrator al SC Mimprod Com SRL Mărgineni, va fi judecat pentru că a vândut un circular fierăstrău multilame, care se afla sub sechestru, prin dispoziția celor de la finanțe.

Cristinel Donici, care administrează SC Viomar Com Impex SRL Dreptu, Poiana Teiului, va fi judecat tot pentru evaziune fiscală, infracțiune comisă în perioada 2008-2010, cînd nu a evidențiat în contabilitate livrări de mărfuri și prestări de servicii către alte 4 firme, pentru care a emis 41 de facturi fiscale, în valoare de 2.054.723 de lei, sustrăgându-se de la plata sumei de 716.575 de lei către bugetul de stat. Toate cele 3 dosare au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Neamț.

C.M.

 

Articolul precedentMedicul şi scriitorul I.I. Mironescu va fi evocat la 80 de ani de la trecerea în eternitate
Articolul următorSoțul secretarei comunei Vânători-Neamț, găsit mort