Actualizare: Femeia în cauză, care are 43 de ani, este șefă de serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și, la începutul săptămânii trecute, s-a întors dintr-o excursie la Paris. A fost la serviciu de marți până vineri și a aflat, în week-end, că una din prietenele ei cu care a fost în Franța, o femeie din Iași, are coronavirus. În această dimineață a fost transportată la Iași. Singura ei colegă de birou a rămas astăzi acasă și urmează să fie testată. Sediul DGASPC a fost dezinfectat vineri, conform planului de măsuri. De acum trebuie stabilit cu cine a intrat în contact de-a lungul celor 4 zile șefa de serviciu.

Stire initială: După cele două cazuri din Sagna și Bicaz, a treia femeie infectată cu coronavirus a fost confirmată de rezultatul testelor. Femeia a stat în izolare la domiciliu, iar astăzi, 16 martie, va fi transportată cu izoleta, la Spitalul de boli infecțioase din Iași. La fel ca și celelalte două femei, ea nu a știut că are virusul până ce nu s-a simțit rău, și a intrat în contact cu numeroase persoane. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică Neamţ să facă o anchetă epidemiologică și să stabilească cine trebuie să stea în autoizolare în următoarele două săptămâni.

C.M.

Articolul precedentLibere plătite pentru părinții care stau acasă, cu copiii, cât cursurile sunt suspendate – lege oficializată
Articolul următorCopil de 10 ani în comă, după ce tatăl lui a intrat cu ATV-ul într-un canal de desecare

3 COMENTARII

  1. Grupul de comunicare strategica și cel al Guvernului,DSP Neamț nu dau niciun caz nou in Neamț.Deci ?
    Nu mai dați știri pe surse,nu de alta dar puteți intra sub incidenta legii.

  2. Mie mi-a luat două minute sa caut serviciile din Dgaspc, sefele, apoi zona Topaz, si cu facebook am aflat si numele doamnei.
    Chiar si pozici.
    Nu-i asa ca are M. M. inițialele nume prenume?

Comments are closed.