Părinții care nu și-au înscris copiii în clasa pregătitoare, în prima etapă, o pot face de luni, 24 mai, la școlile care mai au locuri neocupate. Mai ales că acum pot alege, spre deosebire de prima etapă când copilul a trebuit să fie înscris la școala din cartierul unde locuiește. În cerere, părinții pot menționa 3 școli, dar copilul va fi înscris la prima înscrisă.

În municipiul Piatra-Neamț, cele mai multe locuri neocupate sunt la Școala Gimnazială „Nicu Albu”: din 100 locuri, sunt doar 8 ocupate. Mai sunt câteva locuri și la școlile nr. 8, nr. 11, la „Elena Cuza”, la „Daniela Cuciuc”, la liceul „D. Leonida”, la Liceul Teologic și la Liceul de Arte.

În schimb, în municipiul Roman s-au cam ocupat locurile și cele câteva rămase libere sunt la școlile „Calistrat Hogaș”, la „Vasile Alecsandri”, la LPS, la Liceul „Vasile Sav”, la Liceul Teologic Romano-Catolic.

În orașul Târgu Neamț sunt mai multe locuri la colegiul „Ștefan cel Mare” și la școala „Ion Creangă”, iar la liceul Vasile Conta” mai sunt 10 locuri.

În orașul Bicaz mai sunt 9 locuri la „Regina Maria”, iar în orașul Roznov mai sunt 4 locuri.

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț sunt afișate atât planul de școlarizare, cât și nominal elevii înscriși până acum la fiecare unitate de învățământ.

C.I.

Articolul precedentScandal cu bâte şi maşini “boţite” la Săvineşti, protagoniştii au fost reţinuţi
Articolul următorFemeie din Icuşeşti cercetată pentru trafic de ţigări