telefon accidentulO femeie de 67 de ani din Roman a sunat la poliţie, în dimineaţa de 12 octombrie, imediat ce a fost apelată de un necunoscut pe telefonul mobil.

Bărbatul s-a dat drept reprezentantul unei societăţi de telefonie mobilă şi i-a spus că a câştigat un premiu de 10.000 de euro. Dar, conform metodelor tradiţionale folosite de escroci, i-a cerut bani.

„Femeii i-au fost solicitate datele personale pentru a intra în posesia premiului, urmând ca la domiciliul reclamantei să se prezinte un reprezentant al firmei pentru a i se înmâna suma de 1.100 lei în vederea deschiderii unui cont bancar”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În acel moment, femeia a conștientizat că ar putea fi vorba de o înșelăciune și a întrerupt convorbirea telefonică, sesizând de îndată poliția. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de înşelăciune și în vederea identificării autorului”.

Recomandările polițiștilor nemțeni pentru prevenirea unor astfel de fapte:

* Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!

* Nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc!

* Nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi de credit/debit prin e-mail/fax!

* Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

* Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător! Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini!

* Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin! (C. MIRCEA)

Articolul precedentPietrean dispărut de trei zile! Dacă l-aţi văzut, sunaţi la 112!
Articolul următorBombă politică: Actorul Vasile Muraru s-a înscris în UNPR!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.