0:00

O nouă trimitere în judecată pentru Dorinel Ursărescu! E acuzat de „cumpărare de influență”!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Mihai BANU

Procurorii DNA Bacău au dispus, miercuri, 27 decembrie, trimiterea în judecată, în libertate, a unui deputat şi doi administratori de societăţi comerciale, pe care îi acuză de „trafic de influenţă” (parlamentarul) şi, respectiv, „cumpărare de influență” (oamenii de afaceri).

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Mihai Banu, aflat în stare de deținere, la data faptelor deputat în Parlamentul României, este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată”. De asemenea, Dorinel Ursărescu, şi el fost deputat, dar în acest caz doar „administrator al unei societăți comerciale”, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”. Nu în ultimul rând, a fost trimis în judecată şi Ion Rotaru, administrator al unei societăți comerciale, tot „pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”.

O nouă trimitere în judecată pentru Dorinel Ursărescu! E acuzat de „cumpărare de influență”!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Dorinel URSĂRESCU

În perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei (824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion). Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DNA Bacău.

O nouă trimitere în judecată pentru Dorinel Ursărescu! E acuzat de „cumpărare de influență”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii au dispus sechestrul asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău. Mihai Banu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru aceeași infracțiune (comunicat din 17 august 2015), fiind condamnat definitiv la executarea unei pedeapsa de 3 ani de închisoare. De asemenea, şi Dorinel Ursărescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru infracțiuni asimilate corupției (comunicat din 19 decembrie 2014), fiind condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO hală de producţie a lemnului stratificat s-a făcut scrum
Articolul următorMoș Costache Gângă, un secol de viață
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.