Pe data de 25 decembrie, după statistica Primăriei Alexandru cel Bun, locuitorul Costache Gângă a împlinit superba vârstă de 100 de ani. Evenimentul a fost sărbătorit de familie cum se cuvine pe 27 decembrie 2017, într-o pensiune din comună, la care au fost prezenți primarul Ion Rotaru, viceprimarul Valerică Lazarov și Elena Popovici, din partea Primăriei și a Consiliului local. Cu toate că membrii familiei spun că bunelul a fost născut pe data de 24 decembrie 1917, actele de identitate consemnează data nașterii cu o zi mai târziu, dar acest aspect a avut mai puțină importanță. Din partea Primăriei și a Consililui local Alexandru cel Bun, sărbătoritului i s-a înmânat un coș cu 100 de trandafiri roșii și galbeni, dar și un plic cu 500 lei. Interesant, la semnarea pentru primire a darului, moș Costache nu a folosit ochelari, semn că este încă verde și că îi va bucura cu prezența mulți ani de ani încolo pe copii, nepoți și strănepoți. În anii tinereții, până la pensionare, Costache Gângă a activat ca lucrător forestier, iar o vreme a trudit în fabrică, la prelucrarea lemnului.

„Avem deosebita plăcere ca astăzi, 27 decembrie 2017, când a împlinit 100 de ani și 2 zile, noi, cei din Primăria și Consiliul local Alexandru cel Bun, dorim să facem o bucurie și să înmânăm o diplomă de recunoștință celui care este nea Costache. Este al treilea locuitor al comunei pe care îl sărbătorim la vârsta de peste 100 de ani de când sunt primar la Alexandru cel Bun. Eu, în calitate de primar, vă urez sănătate și o viață la fel de liniștită ca și până acum. Nea Costache, toate cele bune și numai bucurii”.

După alocuțiunea primarului Ion Rotaru, sărbătoritul, Costache Gângă, a transmis celor prezenți: „Sănătate și mulțumesc foarte mult!”. (Rep.)

Articolul precedentO nouă trimitere în judecată pentru Dorinel Ursărescu! E acuzat de „cumpărare de influență”!
Articolul următorTentativă de sinucidere la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.