0:00

A fost instituită Ziua Sportului Românesc, iar aceasta va fi marcată în prima duminică din luna iunie. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în 12 decembrie 2022.

De sărbătoarea sportului, Ministerul Sportului, Muzeul Sportului și direcţiile judeţene de sport, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, vor organiza, în fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, programe şi manifestări publice. Scopul acestora este de a promova sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanţarea evenimentelor se face de Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile. Autorităţile administraţiei publice locale sprijină material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor publice, tot în limita fondurilor.

De Ziua Sportului Românesc, pentru evenimentele dedicate acesteia, legea prevede că autoritățile locale vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau folosință.

Prima ediție a Zilei Sportului Românesc va fi marcată pe 4 iunie 2023.

(G. S.)

Articolul precedentConcert de colinde la Biblioteca Județeană Neamț
Articolul următorPiatra Neamț. Bărbat imobilizat în trafic