0:00

O nouă lovitură a DIICOT pe piața stupefiantelor: 15 kilograme de cannabis ridicate de anchetatori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunile DIICOT în dosare care vizează traficul de droguri continuă. În ultimele trei zile au fost efectuate percheziții și rețineri în dosare din județele Botoșani, Suceava, Constanța și Cluj.

O nouă acțiune a DIICOT a fost anunțată în această după amiază, 23 martie în Suceava și Gura Humorului. Două colete ce conțineau 15 kilograme de cannabis care urmau să ajungă pe piața neagră au ratat destinația inițială și au fost ridicate de procurorii DIICOT – Structura Centrală. Trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore pentru introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Cercetările au stabilit că în luna martie a acestui an, doi dintre cei cercetați s-au deplasat în Spania de unde au expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 15 kilograme de canabis. Drogurile erau în două colete, de 7, respectiv 8 kilograme. Între timp, expeditorii s-au întors în  România pentru a ridica bagajele.

O nouă lovitură a DIICOT pe piața stupefiantelor: 15 kilograme de cannabis ridicate de anchetatori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa data de 22.03.2023, au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant a patru inculpați care s-au prezentat în vederea ridicării drogurilor de risc pe raza municipiului Suceava și orașului Gura Humorului”, conform DIICOT.

Tribunalul București va fi sesizat cu propunere de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a trei acuzați, iar al patrulea a fost plasat sub control  judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Numărul foarte mare a dosarelor aflate în lucru la DIICOT și cantitățile mari de droguri care sunt confiscate denotă atât gravitatea dar și cât de larg răspândită este această problemă.

(G. S.)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Nouă percheziții într-un dosar de trafic de droguri și infracțiuni sexuale
Articolul următorRossal Târgu Neamț: Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase (30.03.2023 -31.03.2023)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.