0:00

O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur: dobânzile depășesc 7%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe final de an a fost lansată o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur. Pentru investițiile de un an statul acordă o dobândă de 6,1 procente, iar cei care investesc pe o perioadă de 3 ani pot obține o dobândă anuală de 7,1%. Investițiile pot fi făcute până la data de 12 ianuarie 2024. Titlurile de stat pot fi achiziționate online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

În perioada 18 decembrie-12 ianuarie, se pot achizițioona de doritori direct de la Trezoreria Statului. Titlurile de stat pot fi cumpărate și de la Compania Națională Poșta Română, până pe 11 ianuarie de la oficiile din mediul urban și cel târziu pănă la data de 10 ianuarie, de la subunitățile poștale ale Poștei Române din rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Titlurile pot fi cumpărate de persoane fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent ca urmare a emisiunii de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

(G.S.)

Articolul precedentDescoperire macabră la Bârgăuani
Articolul următorVIDEO. Colind milităresc la Consiliul Județean și Prefectura Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.