accident masina rasturnataDouă accidente s-au petrecut, în după-amiaza de 15 ianuarie, din cauza modului în care înțeleg unii șoferi să se manifeste în trafic, dar și a drumurilor acoperite cu zăpadă.

Primul a fost la Petru-Vodă, în comuna Poiana Teiului, unde un autoturism a derapat, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat într-un pârâu. La volan se afla un tânăr, de 22 de ani, din Pângărați, care a fost testat și a rezultat că nu consumase alcool. El n-a păţit nimic, în schimb ambele pasagere, una în vârstă de 16 ani și cealaltă de 18 ani, au juns la spital. Prima a suferit un atac de panică, iar a doua s-a tăiat la ambele mâini într-un geam al mașinii, care s-a spart la impact, și în plus a suferit și un traumatism toracic forte. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Al doilea accident a fost pe Aleea Brazilor din Piatra-Neamț, unde un bărbat, de 44 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului din două motive: era gheață pe asfalt, iar el era extrem de beat. Mașina s-a izbit într-un stâlp de electricitate, iar șoferul, care avea o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, și pasagera (o femeie de 55 de ani) au fost răniți. Conducătorul auto va fi cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât și pentru conducere sub influența alcoolului. (C.M.)