Verificările derulate de inspectorii de muncă nemțeni s-au încheiat cu aplicarea de amenzi în valoare de 109.400 lei date la 19 firme, în luna aprilie. Cele mai mari și mai multe au sancționat munca fără acte – trei amenzi în sumă de 60.000 lei, dar și alte abateri – opt amenzi în valoare 19.900 lei.

O lună de controale ITM Neamț: 19 amenzi în valoare de 109.400 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă brutării și o firmă de exploatare forestieră au primit câte 20.000 lei amendă pentru câte o persoană găsită la lucru de inspectori, dar fără a avea contract de muncă. „La trei angajatori din domeniile panificaţie şi exploatare forestieră, inspectorii de muncă au identificat 3 persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. În luna aprilie 2022, inspectorii de muncă au efectuat 100 de controale, au dispus 118 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 79.900 lei şi 43 de avertismente contravenţionale”, a declarat Elvis Sîsînă, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț, la conferința de presă de astăzi, 11 mai.

Luna trecută au fost verificate și 91 de firme în ce privește respectarea normelor minime de securitate și sănătate la locurile de muncă. 59 de angajatori au fost sancționați cu 58 de avertismente și 8 amenzi în valoare de 29.500 lei. Abaterile de la normele de protecția muncii au provocat 13 accidente de muncă în luna aprilie. Doi angajați au murit, în luna aprilie, un caz fiind cel al femeii care a fost strangulată în banda transportoare deșeuri menajere și celălalt al unui angajat de la o firmă de construcții, care avea probleme de sănătate și a decedat la birou. Cercetările în fiecare accident de muncă înregistrat în luna aprilie nu sunt gata, încă, potrivit sursei citate.

C.I.

Articolul precedentȘtire actualizată. Video. Târgu Neamț. Conflict la piață. Doi bărbați s-au opus încătușării
Articolul următorParcări mai scumpe la Piatra Neamț- un abonament plătit lunar ajunge la 2100 lei pentru o firmă și 1800 lei pentru o persoană fizică