0:00

O femeie și un bărbat arestați pentru agresiuni sexuale asupra unor copii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 14 ianuarie, doi suceveni au fost arestați preventiv în două cazuri distincte de agresiune sexuală asupra unor fete minore.

Pe 12 ianuarie, o elevă de 14 ani „a fost victima unor avansuri cu tentă sexuală și a unui comportament indecent și provocator din partea unui bărbat de 59 de ani”, după cum precizează comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe suspect pentru 24 de ore. Ieri, magistrații Judecătoriei Suceava au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Un alt caz, mult mai complex, a fost descoperit pornind de la o mașină incendiată. Pe 6 decembrie anul trecut, o femeie sesiza faptul că i-a fost incendiat autoturismul, însă, ancheta poliției derulată la fața locului și două percheziții domiciliare în municipiul Suceava și în comuna Bosanci, aveau să scoată la iveală fapte mult mai grave.

Mașina fusese incendiată de tatăl a două fetițe minore care se răzbuna în acest mod pentru ceea ce proprietara autoturismului le-ar fi făcut, în mod repetat, fetițelor sale. Pe 17 decembrie 2021 polițiștii l-au identificat pe bărbat, iar acesta și-a recunoscut fapta și le-a explicat polițiștilor de ce a recurs la acest lucru.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a doua fetițe minore și ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de viol și agresiune sexuală din  partea femeii asupra fiicelor sale.

Din verificările ulterioare s-a conturat faptul că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a declarat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, iar magistrații din Suceava au aprobat cererea procurorilor pentru arestarea preventivă a acesteia.

Angela Croitoru

Articolul precedentGrumăzești-Neamț: O casă și anexele distruse în incendiu, unde ”au decedat 12 găini!” Video
Articolul următorFOTO. Femeie însărcinată a suferit un atac de panică în urma unui accident
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.