ACTUALIZARE: O femeie imobilizată la pat a fost violată, nemernicul i-a luat și singurii 7 lei pe care-i avea, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Judecătoria Piatra-Neamț a decis ieri arestarea lui Costel Barabulică, iar până astăzi acesta n-a contestat măsura. Individul este recidivist: „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.C. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.C., cercetat în dosarul penal nr. 920/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunilor de viol (…) și tâlhărie calificată, (…) ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, art. 41 alin. 1 şi art. 77 litera e Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.03.2021 şi până la data 06.04.2021, inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.03.2021, ora 15:45”, se precizează în soluția pe scurt a instanței.

ACTUALIZARE: O femeie imobilizată la pat a fost violată, nemernicul i-a luat și singurii 7 lei pe care-i avea, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

***Știre inițială***

Un individ, în vârstă de 45 de ani, din Zănești, a intrat noaptea în casă peste o bătrână, despre care știa că este imobilizată la pat, a bătut-o și a violat-o. El a umilit femeia până la capăt, forțând-o să-i dea 7 lei, ultimii bănuți pe care aceasta îi mai avea.

După ce a scăpat de nemernic, bătrâna a sunat la 112. Polițiștii l-au prins cu ajutorul mascaților, pe un câmp din Zănești. „În urma sesizării primite, s-a format un grup de lucru la nivelul Secției de Poliție Rurală Săvinești format din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției municipiului Piatra Neamț și au fost demarate de îndată cercetări. În baza activităților investigative complexe desfășurate în cauză, polițiștii au reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. Din cercetările efectuate a reieșit că, în noaptea de 6 spre 7 martie 2021, un bărbat de 45 de ani, ar fi pătruns în locuința unei femei 75 de ani, din Zănești, imobilizată la pat, pe care a constrâns-o să-i înmâneze 7 lei. În baza aceleiași rezoluții infracționale, profitând de imposibilitatea femeii de a se apăra și prin constrângere, ar fi dezbrăcat-o și ar fi întreținut, împotriva voinţei sale, un raport sexual cu aceasta, după care a părăsit incinta imobilului. Pe numele persoanei bănuite de comiterea faptei a fost emis un mandat de aducere, bărbatul fiind depistat pe un teren agricol din localitatea Zănești. În momentul în care a fost somat verbal să se oprească, acesta ar fi început să fugă, fiind prins de polițiști, care au procedat la imobilizarea și implicit la conducerea acestuia la sediul poliției. În activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț.”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

După audieri, individul a fost reținut 24 de ore pentru viol și tâlhărie calificată. Astăzi, 8 martie, el va fi prezentat la Parchetul Piatra-Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

C.I.

Articolul precedentVIDEO/FOTO: Polițiștii rutieri și operațiunea „Trandafirul”
Articolul următorAlți 31 de nemțeni testați pozitiv. Puțin peste 10.000 teste lucrate la nivel național