Mihaela Bîzu din Oglinzi, Răucești, este principala piesă dintr-un dosar de evaziune fiscală, instrumentat de ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Județean. În timpul perchezițiilor făcute astăzi, 14 septembrie, atât la locuința ei, cât și la sediul firmei Energo Ilmi SRL, au fost ridicate documente contabile, unități de stocare a datelor, calculatoare și laptopuri pe care sunt date ce pot fi folosite ca mijloace de probă, și suma de 55.000 de lei.

Din cercetările instrumentate până în prezent, a reieşit că, în perioada 2012-2016, reprezentanții a opt societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2.500.000 de lei”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Metoda folosită de Mihaela Bîzu este cea consacrată: contracte fictive și plăți fictive pentru servicii fictive. Ea a atras în circuitul evazionist alte două-trei firme și acum urmează ca anchetatorii să stabilească cine va avea calitatea de martor și cine de suspect. Deocamdată, se fac audieri în cauză.

Firma Energo Ilmi SRL a fost una din cele care au executat lucrări la Spitalul Târgu Neamț, în anul 2013, când figura în acte cu un singur angajat. De altfel, în perioada respectivă, când spitalul era condus de dr. Florin Apostoaie, de loc din Răucești, întâmplător, vreo 3 firme din localitatea de baștină a managerului au obținut contracte de lucrări la spital, inclusiv pentru modernizarea și extinderea compartimentului de Urgență. În 2014, după ce-a căpătat deja renume după lucrările de la spital, Energo Ilmi și-a mărit numărul de angajați la 18 și s-a mutat un pic la București, cu o cifră de afaceri demnă de Capitală. Acum are procese cu Fiscul și la Târgu Neamț, și la București, așa că un dosar de evaziune n-ar veni decât să completeze tabloul. (C.M.)

 

Articolul precedentInterviu de departajare la Poliţia Neamţ
Articolul următorLIBRIS 2017 Oferta de carte, diversă și accesibilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Am auzit ca aceste firme au lucrat si la construirea celor 2 pensiuni pe care familia directorului Aposoaie Florin de la spital Targu Neamt le are in Raucesti!!

Comments are closed.