pietricica turism

Actualizare: Declaraţia preotului paroh Ioan Dogaru: „În noaptea de luni spre marţi a fost spartă biserica, de către o femeie de etnie romă. Trandafir e numele ei. Am depistat-o şi am recuperat  bunurile furate, pentru că avem puse camere de luat vederi la biserică. A luat obiecte bisericeşti, dar le-am recuperat”.

Știre inițială: O femeie de 38 de ani, din Târgu Neamț, a început Postul Paștelui într-un mod absolut ”creștin”. Ea s-a îmbătat, în noaptea de 11 spre 12 martie, și, în ciuda stării în care se afla, a reușit să se cațere pe fațada Bisericii ”Sfinții Voievozi” din cartierul Pometea, să forțeze un geam și să pătrundă în lăcașul de cult.

A sustras două potire, 3 cădelnițe, lingurițe, cuțite pentru proscomidie, în general obiecte de cult folosite în timpul slujbei”, a declarat comisarul șef Costel Petcu, șeful Poliției Târgu Neamț. ”Spre surprinderea noastră, am constatat că este vorba despre o femeie, deși, de obicei, autorii spargerilor de biserici sunt bărbați. Doamna în cauză este de etnie romă, iar în momentul comiterii faptei se afla sub influența băuturilor alcoolice, așa încât nu am putut stabili un motiv anume pentru care a spart biserica. Totuși, este de remarcat că modul de operare nu este neapărat la îndemâna oricui”.

Toate bunurile furate, în valoare de 25.000 de lei, au fost recuperate de la domiciliul autoarei. Astăzi, femeia a fost condusă la judecătorie, cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. (C.M.)