O fată de 14 ani a fugit de acasă de teamă să nu-şi supere mama, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO fată de 14 ani din Borca a fugit de acasă, joi seara, 21 iulie, de teamă că mama ei s-ar putea supăra pentru că n-a reuşit să facă toate treburile din gospodărie. Nu numai că mama s-a supărat, dar a intrat în panică pentru că adolescenta era de negăsit şi nimeni n-o mai văzuse din jurul orei 18. După ore în șir de căutări fără succes, vineri la prânz, femeia s-a dus la poliţie şi a depus o plângere de dispariţie.

„Imediat au fost constituite echipe de căutare a copilei, din primele verificări rezultând că aceasta nu a mai fost văzută de nicio persoană din 21.07.2016, orele 18”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În urma căutărilor şi scotocirilor efectuate de către lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, la data de 22.07.2016 ora 14.10, minora a fost găsită într-o baracă din satul Sabasa, situată în apropierea locuinţei. Cu ocazia audierii s-a stabilit că minora nu a fost victima vreunei agresiuni, aceasta fiind încredinţată familiei”.

Pentru că suntem în perioada vacanţei de vară, când, de regulă, copiii sunt mai puţin supravegheaţi, mai ales în familiile în care ambii părinţi lucrează, poliţiştii le recomandă adulţilor să găsească soluţii pentru ca minorii să nu stea mult timp fără să fie verificaţi de cineva. Cât despre copiii foarte mici, aceştia chiar nu trebuie lăsaţi vreo clipă fără supraveghere, pentru a nu fi expuși unor accidente sau să devină victime ale unor infracțiuni.

Recomandările poliţiei :

  • Supravegheați-vă în permanență copilul, la joacă, atunci când vă aflați la cumpărături și în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta sa dispară sau să se accidenteze!
  • Învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!
  • Explicați-i, pe înțelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să accepte de la persoane străine diverse obiecte sau promisiuni și în niciun caz nu trebuie să se urce în mașinile necunoscuților sau să îi însoțească pe aceștia, indiferent de pretext!
  • Nu-l trimiteți singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaște!
  • Asigurați-vă că știe numele și numărul de telefon al părinților, precum și adresa la care locuiește!
  • Învățați-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima data și să apeleze la un polițist sau la un adult din cadrul unei instituții sau a unui magazin etc.
  • În cazul unei dispariții, alertați imediat Poliția la numărul de telefon 112 sau sunați la Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual, la numărul 116000.

C.M.

Articolul precedentGigi Becali în vizită la Mânăstirea Secu
Articolul următorAccidente grave la concursul de ciclism „Tare ca piatra”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.