O familie cu doi copii coborâtă noaptea de salvamontiști de pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAseară, 25 iunie, în jurul orei 22,00, o familie cu doi copii din Iași a apelat la ajutorul echipelor de intervenție ale Salvamont Neamț fiind surprinși de lăsarea întunericului, undeva în vestul masivului Ceahlău, pe traseul de la Cascada Duruitoarea.

„Nu aveau lumină și au fost suprinși de lăsarea întunericului. A durat cam mult să-i coborâm în Durău, pentru că aveau și cei doi copii și a trebuit să stăm după ei, să coborâm în ritmul lor. Intervenția s-a terminat undeva după ora 1,00 noaptea”, a precizat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Datorită intervenției salvamontiștilor, nimeni nu a avut de suferit, iar familia a ajuns cu bine în Stațiunea Durău, de unde a plecat astăzi dimineață către casă. Salvamont recomandă celor care vor să urce pe Ceahlău să utilizeze echipament special pentru ascensiune, să îșui organizeze foarte bine excursiile montane, în special atunci când sunt copii în grup și să ia măsuri de precauție, pentru a nu fi surprinși noaptea pe munte.

Angela Croitoru

Articolul precedentRezultate la bac și contestații la evaluarea națională în Neamț
Articolul următorScările de pe Vârful Toaca verificate de salvamontiști
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.