pietricica turism

Un autoturism parcat într-o zonă restricționată din curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost avariat de o bucată de tencuială desprinsă din clădirea Pavilionului Interne, de la un balcon de la etajul I. Incidentul s-a produs astăzi în jurul orei 15 și nu s-au  înregistrat victime omenești. Mașina avariată se pare că aparține unei asistente medicale.

Ca o primă măsură, conducerea unității sanitare a dispus limitarea accesului persoanelor și autovehiculelor în zona respectivă, pentru a preveni producerea unor noi accidente, urmând să se treacă de urgență la reparații care să prevină astfel de situații.

Am solicitat un punct de vedere Consiliului Județean Neamț, care a confirmat că vor fi luate măsuri urgente, dar că în cazul unei clădiri vechi, de peste 80 de ani, reparațiiile sunt doar o măsură de moment. De aceea la nivelul Consiliul Județean Neamț a apărut de mai mult ideea unui nou spital, care să corespundă cerințelor în domeniu. În ultima ședință a Consiliului Județean Neamț ,Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț, a prezentat planurile noului spital iar consilierii au aprobat primii pași pentru ca proiectul să poată intra la finanțare, în ideea asigurării unui act medical de calitate.

La începutul anului s-a cerut o expertiză privind această clădire și atunci oficialii au admis că trebuie făcut ceva la nivel de urgență cu această clădire veche a spitalului (M.N.)