0:00

Număr de telefon special pus la dispoziție de InfoCons, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInfoCons, organizație pentru Protecția Consumatorului, a lansat două noi instrumente pentru a veni în sprijinul consumatorilor: numărul de telefon 021 9615 prin care consumatorii au acces 24 din 24 de ore la informații utile, precum și aplicația gratuită InfoCons.

Numărul de telefon 021 9615 este apelabil din orice rețea, fixă sau mobilă, cu tarif normal. În momentul apelării, consumatorii au acces direct și rapid la consiliere și consultanță ori modalitatea de a depune o sesizare. “Consumatorii vor fi îndrumați prin intermediul tastelor, astfel încât să afle rapid informațiile de care au nevoie și sunt sfătuiți cu privire la probleme din diverse domenii precum: achiziții online, asigurări, drepturile pasagerilor în transportul aerian, garanții, pachete de servicii turistice, practici comerciale incorecte, serviciile financiar bancare, serviciile medicale, siguranța produselor și telecomunicații, drepturile asiguraților de servicii medicale în condițiile legii“, anunță IonfoCons.

Prin aplicația gratuită InfoCons consumatorii pot apela rapid și ușor toate numerele de urgență la nivel județean, național și internațional (Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații, etc). Din aplicație se pot depune sesizări în cazul în care cei interesați întâmpină probleme cu produsele agroalimentare sau produsele electronice și electrocasnice precum frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare.

Tot din aplicație se pot afla, în timp real, timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei din România, ori se pot afla alertele pentru produsele alimentare și nealimentare însoțite de imagini, informații despre țara care notifică, detalii produs, momentul în care alerta intră în vigoare etc.

(G. S)

Articolul precedentPoșta anunță achitarea pensiilor de pe 5 ianuarie
Articolul următorConcediu de creștere de două luni pentru tați și indemnizație mai mare pentru gemeni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.