papagalii fara bilet

La șădința cejeului din zilele trecute o fost pe masă o moșmandă de votat care stipula schimbarea câtorva microbuze de pe niște trasee cu oarece autobuze mai bimbașe. Dar un nene conselier ne-o povestit cum o venit un patronete hiperinteresat de moșmandă să vorbească cu mnealui la o cafea și, ca să fie treaba de prune, o adus cu el și peșcheșul. Evident, patronetele o fost refuzat și poftit să cânte la alte mese, ceea ce s-o și întâmplat, că la șădință erau niște conselieri care erau trup și suflet ca să se pună în fapt moșmanda din debut. Acuma, nu trebe să fii docent în aranjamente și energie atomică să-ți dai seama că sunt niște izuri de dosar penal la mijloc, dar pentru ca fapta să fie reală sunt necesare niște denunțuri. Așteptăm să videm cine, când, cum și mai apoi cât.

Șpioneta noastră cu pene din biroul domnul gheneral Stan ne-o sunat de urgență să ne zice că dom` gheneral s-o apucat de aplicat managementul dobândit prin sudoarea neuronilor, reșpectiv s-o dedat la strâns bănet pentru o manifestațiune numită generic Gala Învățământului Nemțean. Inseta ne mai zice cum că domnia sa o procedat ca la carte, după prințipul atacă și scufundă, și o luat la rând primăriile care au primit bănet de la partidoi cu interogarea specifică: Davai ghenghi, davai valuta! Acuma, din ce știm noi, dom` general vrea să schimbe și denumirea evenimentului, care este creația distinsei doamne Luminița, jucătoare la adversari. Așa că e zbucium în neuronii de sub basca domnului gheneral cum să se numește petrecania asta și așteaptă propuneri zemoase care să fie și sonor, și scurt, și devreme acasă. Dom` general ce ziceți de o Gală a școlilor fără frontiere sau Gala Încotro? Ee?

Și dacă tot am pomenit-o pe distinsa doamnă Luminița, o seamă dă oameni interogați pă tema sălii de sport plătită și neterminată nici azi, recte oarecare din liceul sportiv, oarecare de la beredeu, oarecare den Inșpectoratul Școalelor, se întreabă de ce DNA-ul i-o luat numa` pă ei la scuturat și pe madame Luminitza, ioc, că doar pe vremea ei s-o făcut lucrătura! Acuma, nu zicem, că oamenii nu au dreptate, că nu-i de colea să fi cearcăn în cearcăn cu oarece procorori, care nu știu dă origini când e vorba de moșmande de genul ăsta, dar cumătru den dreapta susține că suava doamnă are farmecul ei și în plus o protecție serioasă, că altfel nu ar zâmbi mai mereu și ar avea mereu coafura impecabilă îndiferent de vreme. Adică face ce face și coafura rezistă, da` rezistă, nu glumă! Așteptăm și noi să vedem ce fel de gel folosește. Am zis!