Nu e blat: PNL cedează postul de viceprimar celor din PSD!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin ”cea mai bună resursă umană” pe care o clamează liderii PNL Neamț cu prilejul fiecărei conferințe de presă organizate, pare să se fi ales praful când vine vorba de făcut pasul de la vorbă la faptă.

Președintele PNL Piatra Neamț, Eugen Țapu Nazare, întrebat fiind de ce PNL nu propune un om pentru funcția de viceprimar la Piatra Neamț, rămasă vacantă după demisia penelistului Constantin Teodorescu, a oferit un răspuns (și o lămurire), lăsând audiența stupefiată.

Eugen Țapu Nazare a declarat că ”vom desemna un viceprimar PNL când vom considera momentul oportun”, dar, până atunci, ”să-și pună ei (PSD – n.r.) dacă tot au majoritate”.

Dincolo de aceste vorbe, situația merge spre albastru în partidul galben, fiindcă, după câte se pare, nu prea sunt doritori pentru fotoliul de viceprimar, cel puțin nu din actualii consilieri locali pe care PNL îi are la Piatra Neamț.

PNL nu poate pune oameni cu japca! Trebuie să vrea și oamenii. Majoritatea nu prea vor. Nu, nu toți, sunt unii care vor, dar majoritatea nu”, a spus senatorul Țapu, adăugând că, până la urmă, social-democrații n-au decât să facă ei o nominalizare și s-o ducă la vot în consiliul local, urmând ca rezultatul să decidă, deși ”votul” pare să fie un cuvânt care trezește spaima prin PNL și PSD Piatra Neamț zilele acestea.

Se întrevede însă o soluție de negociere-compromis, menită să actualizeze zicala ”când doi se bat, al treilea câștigă” la formula ”când doi se fac că se bat, al treilea pare să câștige”. Fără a-și exprima în mod direct opțiunea pentru un candidat din afara PNL, senatorul Eugen Țapu a amintit totuși de semi-liberalul Cătălin Misăilă, apreciindu-i public parte din idei, cum ar fi cota de 40% redevență către primărie din parcările publice cu plată (evident, nu retroactiv), și considerând că ar fi o soluție potrivită. Propunerea și, desigur, autorul. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLa urgenţe, după ce a înghiţit pastile cu pumnul!
Articolul următorEclipsă de Superlună! Harta locurilor de unde pot fi văzute cele două fenomene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.