Măsura interzicerii de a face gărzi în secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț este valabilă în cazul dr. Lucia Chetreanu și pentru luna februarie 2018.

Conducerea spitalului a luat această măsură disciplinară după moartea Geaninei Sechel la o zi după ce a devenit mămică, la finalul a 3 ore de așteptare (în criză cardiacă, puls 212) a medicului cardiolog de gardă, respectiv doctorița Chetreanu, în data de 30 noiembrie. Interdicția de a mai face gărzi pe secție a fost justificată și de faptul că respectivul medic nu a putut proba că a fost în UPU între orele 17:00 și 20:00 în seara când Geanina se stingea. Dar a fost justificată și de lipsa competenței în ecocardiografie, documentul nefiind adus nici până astăzi de doctorița Chetreanu, potrivit celor susținute de dumneaei în fața Comisiei de disciplină. Nici foaia matricolă de pe timpul facultății nu a apărut, deși documentul ar fi trebuit să se regăsească măcar în dosarul și portofoliul profesional al doamnei doctor de la Colegiul Medicilor Neamț. Așa stând lucrurile, conducerea interimară a luat decizia prelungirii sancțiunii disciplinare. Mai ales că situația a fost prezentată și în ședința Colegiului Medicilor Neamț din 30 ianuarie.

“Doamna doctor va face program în policlinică, începând cu data de 1 februarie”, ne-a declarat dr. Daniela Burghelea, director medical interimar al SJU Neamț și vicepreședinte în Colegiul Medicilor. Prezența doamnei doctor Lucia Chetreanu la cabinetul de cardiologie din ambulatoriul spitalului va completa echipa care abia face față avalanșei de pacienți, fiind de notorietate faptul că foarte mulți nemțeni sunt în evidență cu boli cardiovasculare. (C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.