Într-o conferință de presă extrem de operativă, pe motiv de agendă încărcată, noul șef al Jandarmeriei Neamț, maiorul Radu Olariu, a ținut să prezinte câteva din ”Ideile călăuzitoare” cu care-și începe cariera de inspector șef.

Noul șef al Jandarmeriei, ideile călăuzitoare și vulnerabilitățile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOfițerul – unul dintre cei mai tineri șefi de inspectorat din țară – a punctat că Jandarmeria Română este un ”furnizor de siguranță publică” și a subliniat că-și dorește o îmbunătățire a cooperării cu celelalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și cu parchetele, instanțele și trezoreriile. Nu că acum ar fi ceva în neregulă, dar întotdeauna este loc de mai bine. Și a dat drept exemplu modul de lucru cu Direcția Silvică Neamț și cu Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, cu care chiar a obținut rezultate notabile în ultima vreme.

Cât despre vârsta sa (38 de ani), maiorul Olariu spune că este un avantaj, și nu un handicap, deși există în sistem o rezistență tradițională a militarilor mai ”bătrâni”, care nu prea acceptă cu seninătate șefi atât de tineri.

”Media de vârstă a cadrelor Jandarmeriei Neamț este de 36 de ani și se află în scădere, pentru că tocmai am primit în rândurile noastre doi absolvenți – un ofițer și un subofițer. Sunt convins că ne vom dezvolta, vom obține rezultate, iar vulnerabilitățile vor fi rezolvate prin comunicare”.

Maiorul Olariu este absolvent al Academiei de poliție, iar în ultimii 6 ani a deținut funcția de șef al Serviciului management operațional din cadrul IJJ Neamț. El a obținut funcția în urma examenului pe care l-a susținut pe 14 iulie, la București, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, și l-a învins la puncte pe colonelul Ioan Eugen Todoruț, care a asigurat conducerea IJJ Neamț vreme de 6 luni după pensionarea colonelului Sorin Gherman. (C.M.)

Articolul precedentNEAMŢ: COD GALBEN la dublu: caniculă şi furtună!
Articolul următorACTUALIZARE Accident la Dedeman: ciocnire între un TIR și o autoutilitară!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.