pietricica turism

Viceprimarul Aurelia Simionică speră ca noua construcție să demareze cât mai repede. Ieri s-a trimis către București toată documentația tehnică și, în curând, se vor elabora etapele de achiziții.

„Sunt convinsă că nu vom reuși până la sfârșitul anului, dar vom reuși, în mod sigur, până la Sărbătorile de Paște să facem și inaugurarea. Este un obiectiv pe care ne-am concentrat toate forțele, eu personal mă bucur că am găsit înțelegerea și schimbarea de mentalitate, inclusiv pentru ceea ce înseamnă sursă de finanțare. Din discuțiile pe care le-am avut personal cu dl. Dragnea, a înțeles cât de vitală este această piață pentru noi și a susținut proiectul nostru pe finanțare cu caracter de urgență. În momentul de față, astăzi, va pleca către CNI București toată documentația tehnică pentru a începe să elaboreze etapele de achiziții”, a declarat viceprimarul.

Directorul CMI Urban, Ioan Fiterău, a mulțumit tuturor persoanelor implicate pentru gestionarea situației, de la primărie, presă, până la Poliția Locală și speră, ca prin banii primiți de la re-asigurator, societatea pe care o conduce, să iasă din impas.

„Aș vrea să uităm cât mai repede ce s-a întâmplat, este foarte greu pentru noi, în special pentru cei care-și câștigau existența în această zonă. Sunt acei piețari care au fost primii loviți și care au suferit cel mai mult. Pentru ei, atât primăria, cât și Urban, am făcut ce e posibil omenește astfel încât activitatea lor să continue. În perioada de iarnă, suntem în discuții în vederea unei noi construcții, poate nu cort, poate pe termopan să asigurăm condiții bune pentru sezonul de iarnă. Fără sprijin din partea Guvernului, și fără intervenția susținută a primăriei, personal a doamnei vice, nu se puteau realiza toate acestea. Echipa condusă de dl. Diaconescu a gândit proiectul pentru viitoarea piață la nivelul anilor pe care îi trăim”.

Cât despre banii de la reasigurator, „sunt pe drum, în sensul că tot ceea ce s-a cerut de către re-asigurator, s-a făcut. Societatea Astra a fost în imposibilitate de a achita obligațiile pe care le avea conform contractului. În această situație am fost nevoiți să intervenim direct la reasigurator, firma Crawford. Suntem în fază finală în vederea prezentării raportului de daune, deci a încasării banilor. Promisiunile făcute și siguranța de a încasa banii o avem, dar când și cât… Vrem măcar de Crăciun să primim și noi ceva să putem să menținem în funcțiune societatea Urban. La ora actuală, financiar Urban-ul gâfâie, trage greu de tot. Sper ca prin banii pe care o să-i primim de la reasigurare să facem niște plăți să nu declarăm societatea în insolvență”.

piata-centrala

Ca să mențină societatea în funcțiune, SC Urban apelează la un program de fonduri europene în vederea demarării unor activități de întreținere și construcție de mobilier stradal. În ajutorul Urban-ului, va sări și primăria. „Va mai fi o activitate nouă dacă se va impune și cred că se va impune în ceea ce înseamnă întreținerea plantației care a început să se efectueze în aceste zile. Am avut probleme cu firma care a efectuat prima dată lucrarea și în aceste condiții, dincolo de îndeplinirea obligațiilor sale contractuale pentru care își încasase și banii, aceea de a planta cei 45.000 de puieți. Am avut o discuție la Urban și pentru preluarea întreținerii acestei plantații sau a monitorizării permanente în așa fel încât a nu mai risca să intrăm pe o astfel de pantă descendentă pe veniturile Urban-ului. În condițiile în care în câteva luni chiar vom reuși să inaugurăm piața nouă, sper să revină lucrurile la normal. Suntem optimiști și sperăm că odată cu demararea lucrărilor la noua piață toată lumea să aibă puterea de înțelegere, nu va dura foarte mult, în jur de 3 sau 4 luni de zile”, a conchis viceprimarul Simionică. (Oana IOSUB-TOMA)

2 COMENTARII

  1. LA PASTELE CAILOR VA FI GATA PIATA CENTRALA! ACEASTA CONFERINTA DE PRESA PSD-ISTA ARE UN CARACTER PUR POLITIC CARE INCEARCA PE ULTIMA SUTA DE METRI SA ADUCA VOTURI IN TOLBA PSD NEAMT!

  2. Minciuni PSD-iste , ne-a mintit ca pana la craciun e gata .Acum pana la Pasti ,apoi pana la craciunul viitor si tot asa .E o manipulare de tip PSD-ista.Doamna Vice in lipsa de voturi la prezidentiale in Piatra Neamt unde dumneaei este presedinta PSD spera sa-si prelungeasca mandatul manipuland populatia .

Comments are closed.