postaPoșta Română anunță un nou serviciu, prin care oferă posibilitatea tuturor clienților să-și plătească facturile la utilități prin intermediul produsului pe care l-a denumit mandat poștal încasare facturi. Serviciul este contracost și scutit de TVA, astfel încât, pentru 2,5 lei, se pot plăti facturile la utilități indiferent de valoarea acesteia.

Prin serviciul mandat încasare facturi, se vor putea plăti facturile la energie și gaz (EON Energie SA), la televiziune, telefonie și internet (RDS&RCS), în toate oficiile poștale din țară. ”Produsul constă într-o aplicație, care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghișeu, oficiantul o scanează și încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicație: nume, prenume și cod client. De asemenea, aceste facturi se pot încasa și prin factorii poștali. Lansarea acestui produs se încadrează în strategia operatorului național de servicii poștale de diversificare a protofoliului, având ca obiectiv creșterea veniturilor Poștei Române. Tariful aferent mandatului poștal încasare facturi face din acest produs unul extrem de competitiv”, declară Daniel Stoleru, directorul Oficiului Județean de Poștă Neamț.

Poșta Română este o companie națională care se autofinanțează, al cărei acționar majoritar este statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (75%), iar Fondul Proprietatea deține pachetul de 25%, diferența. În 2014 și 2015, Poșta Română a contribuit la bugetul statului cu peste 160 de milioane de euro, constând în TVA aferentă contractelor comerciale și contribuții la bugetele de asigurări sociale.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie. (D.O.)