Noi restricții în comuna Ceahlău și alte localități nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de mâine, 10 aprilie, până sâmbătă, 24 aprilie, în localitățile nemțene aflate în scenariul roșu de mai mult timp vor fi impuse o serie de restricții legate de modul de desfășurare a unora dintre activitățile cu publicul. Prima vizată este comuna Ceahlău, unde incidența cazurilor cumulată la 14 zile este de 5,86 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis, astăzi, 9 aprilie, o hotărâre prin care, în comuna Ceahlău, sunt aplicate următoarele restricții:

  • se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 05,00, cu excepțiile precizate în cadrul hotărârii.
  • magazinele și alți operatori economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii în spaţii închise şi / sau deschise îşi pot desfăşura activitatea numai în intervalul orar 5.00 – 21.00, singura excepție o constituie activitatea de livrare la domiciliu. În weekend, activitatea acestora este permisă numai până la ora 18,00, cu excepția celor care livrează la domiciliu.
  • își pot desfășura activitatea în program normal doar farmaciile, benzinăriile, livrările la domiciliu, precum şi transportatorii de persoane care utilizează autovehicule cu o capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi transportatorii de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  • este interzisă activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Restricții vor fi aplicate și în localitățile Ceahlău, Dulcești, Secuieni, Dumbrava Roșie, Ruginoasa și Trifești. Detalii despre acestea puteți citi mai jos.

HCJSU-nr.-40_2021

Angela Croitoru

Articolul precedentBugetul municipiului Piatra Neamț va fi votat în şedinţă extraordinară, pe 15 aprilie
Articolul următorUn nemțean a „dat” foc la 4 tone de lemne
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.