0:00

Trei medici rezidenți au câștigat ultimele concursuri organizate de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț pe secțiile unde este nevoie de cadre medicale specializate.

Noi medici angajați la Spitalul Județean de Urgență Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPostul de la Cardiologie a fost obținut de medicul Dan Mihai Alexandrescu, rezident în anul V, iar soția lui, Anca Elena Alexandrescu, și ea rezident în anul V, a obținut postul de la Medicină Internă. Rezultatele acestor concursuri au fost date publicității de SJU, remarcându-se aprecierile obținute de dr. Alexandrescu: 60 de puncte pentru activitatea științifică și profesională, 94,30 puncte la proba scrisă și 97 de puncte la proba clinică. Medicul cardiolog a fost declarat admis de comisia de examen, cu un total de 251,30 de puncte. Potrivit legislației, el are la dispoziție 15 zile de la data anunțării rezultatului pentru a prelua postul. În Secția cardiologie, structurată pe 50 de paturi (din care 10 pentru terapie intensivă coronarieni), sunt acum șase medici. În Secția medicină internă erau, până la concurs, șase medici și alți doi medici la compartimentul de gastroenterologie, iar pentru pacienți sunt 65 de paturi (din care cinci pentru gastro).

Noi medici angajați la Spitalul Județean de Urgență Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn alt medic care a participat la concursul organizat de spital a câștigat postul vacant de la Secția neurologie. Dr. Silvia Buzilă este rezident în anul IV și la concurs a obținut 184,10 punctaj total, din care 88,50 la proba scrisă și 75 la cea practică. Secția are 55 de paturi (din care zece pentru terapie acută) și sunt cinci medici. Dar, spre deosebire de familia pietrenilor Alexandrescu, medicul Silvia Buzilă este din Iași, iar postul de aici o obligă să-și aducă soțul și copilul la Piatra Neamț. Problema locuinței trebuie rezolvată cumva, atâta timp cât, potrivit managerului SJU Neamț, pentru o locuință de serviciu mai este de așteptat. „Am înțeles de la domnul primar că anul acesta nu există nici o posibilitate pentru acordarea de locuințe de la primărie tinerilor medici angajați la spital”, spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie. Începând din anul 2011 până anul acesta, 17 medici și asistenți medicali au primit o locuință de serviciu de la primărie, unul a refuzat repartiția, și mai există 16 cereri de soluționat. Pentru medicii tineri, care sunt din alte județe și vor să lucreze aici, la spital, locuința este unul din criteriile ce îi determină să vină sau să nu vină. (C.I.)

Articolul precedentPolițiștii au învățat armurierii cum să se ferească de infracțiuni
Articolul următorL4 Cozma (Enadani): „Arbitrii ne-au încurcat!” * Şteţ (CSM Ceahlăul): „Nu a fost nici o tentă a arbitrilor!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.