Spitalul Târgu Neamţ a fost dotat cu mai multe echipamente medicale în această perioadă extrem de dificilă din cauza pandemiei coronavirus. O parte dintre echipamente au fost achiziţionate de la bugetul local, iar altele provin din donaţii.

„Aceste containere vor fi amplasate la intrare în CPU. În cazul în care avem pacienţi, care după triajul epidemiologic ar fi suspecţi că ar fi infectaţi, aceste containere devenind izolatorul. Ele au fost achiziţionate cu bani de la primărie şi îndeplinesc toate condiţiile, având tot ce are nevoie un pacient până vine ambulanţa cu un echipaj bine echipat ca să-l poată duce la un spital care tratează pacienţi cu Covid-19. De asemenea, societatea TCE 3 Brazi ne-a donat şi deja este în funcţiune o staţie de decontaminare a accesului auto în curtea spitalului. În spital se intră doar cu adeverinţă de la locul de muncă, doar angajaţii şi maşinile care fac aprovizionarea. În rest nimeni nu intră. Este o instalaţie foarte bine venită. Tot cei de la TCE 3 Brazi vor veni azi să pună în funcţiune şi un tunel de decontaminare pietonal ce va fi adresat pacienţilor. Toţi pacienţii vor trece prin tunelul de decontaminare”, a declarat dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului.

Despre aparatul de testare a coronavirusului, pentru a cărui achiziţie s-au alocat bani de la bugetul local, managerul spitalului ne-a explicat: „Aparatul de testare va ajunge la noi în aproximativ 4 săptămâni. Acest aparat, pentru a putea fi pus în funcţiune, trebuie să îndeplinească nişte norme epidemiologice şi medicale. Nu e aşa simplu să-l pui în funcţiune. Împreună cu primăria am decis să construim de la zero, să facem un laborator de virusologie separat în curtea spitalului, cu circuite separate. Acel laborator trebuie să îndeplinească toate normele legale epidemiologice şi medicale, pentru a putea să-l punem în funcţiune. Laboratorul va avea 8 compartimentări, cu camere de recoltare, vestiare, băi, camere de echipare, camere de lucru”.

(C.T. STURZU)

Articolul precedentNeamț – 11 decese. Încă două persoane infectate cu noul virus au murit, în Spitalul Județean
Articolul următor515 persoane mai sunt în carantină, peste 100 de amenzi într-o singură zi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.