0:00

În 16 decembrie 2013, ziarul ”Ceahlăul” marcă înregistrată publica și demonstra că Gheorghe Vasiloiu, consilier județean, în același timp era și acționar la o societate care avea legături financiare directe cu Consiliul Județean, pe bază de asociere votată chiar în plen. Mai mult decât atât, asocierea respectivă, făcută pe mulți bani – și nu discutăm aici oportunitatea ei -, a fost votată cu 18 voturi pentru și 17 împotrivă, dl. Vasiloiu votând pentru, ceea ce ar putea duce la ideea că votul domniei sale a fost decisiv. Au trecut fix 30 de zile de la publicarea materialului și am fi vrut o poziție clară din partea Instituției Prefectului cu privire la acest aspect. În lipsa ei, revenim cu un alt motiv care l-ar putea așeza pe Gheorghe Vasiloiu în poziția de incompatibil.

Noi contribuții la incompatibilitatea consilierului Vasiloiu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În 21 august 2008, Consiliul Județean emite hotărârea nr. 100 cu privire la desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Neamț în cadrul Consiliului de Administrație al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară URBTRANS. Câștigătorul hotărârii este, prin votul colegilor, chiar domnul Vasiloiu. În felul acesta, chiar plenul Consiliului Județean l-a plasat în afara legii pe consilierul PDL, știut fiind că aleșii județeni nu au voie să dețină funcții de administratori la asemenea instituții. Pentru legalitate, decizia este semnată de secretarul județului, Mihaela Ignatovici – Lazăr și nimeni nu a atacat decizia. Cum a fost posibilă o asemenea greșeală care l-ar putea face să-și piardă funcția de consilier pe domnul Vasiloiu? Probabil, defecțiunea a fost la capitolul competență a serviciului juridic.

Accidentul nefericit al prefectului George Lazăr pare să fi blocat o clarificare a situației, deoarece este greu de crezut că subprefectul Angheluță va da vreo decizie pe perioada de interimat la conducere. Cu atât mai mult cu cât, astfel, ar trebui să se pronunțe și pe cazul colegei sale de partid, doamna Emilia Arcan. (V. BĂLĂNESCU)

Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu:
funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la regiile autonome și societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului județean respectiv sau la regiile autonome și societățile comerciale de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Articolul precedentConcursurile de la Spital, aproape de final
Articolul următorVictime ale temniţelor comuniste, din Neamţ (XXX)