tg cl mai 2014

Consiliul Local a aprobat, în ultima ședință, de joi, 29 mai, trei proiecte de hotărâre prin care se consfințeşte acordarea a trei titluri de cetățean de onoare către trei personalități marcante. Decernarea acestora se va face în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Orașului, ce se vor desfășura în perioada 6-8 septembrie.

* Prof. Dr. Raimond Grimberg, unul din cele trei personalități propuse pentru titlul de cetățean de onoare, este o autoritate necontestată în domeniul fizicii și tehnicii, o somitate recunoscută în țară și pe plan mondial. Primii ani din viață și pregătirea pentru cel ce avea să devină mai târziu, omul și profesionistul de înaltă ținută, au început în orașul Târgu-Neamț. Raimond Grimberg s-a născut în orașul Buhuși, dar a promovat clasele primare și gimnaziale la Școala Generală Nr. 2, iar cele liceale la Liceul „Ștefan cel Mare”. Cunoscut ca un cercetător desăvârșit, activitatea sa științifică este ilustrată în primul rând de cele peste 264 de publicații și comunicări științifice la conferințe naționale și internaționale. A pus bazele și a condus activitatea Departamentului de Testări Nedistructive (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Fizica Tehnică din Iași) de-a lungul câtorva decenii. Grupul de cercetare al departamentului condus de prof. Dr. Raimond Grimberg, este unul dintre cele mai mari și mai active din România, rezultatele obținute în acest departament, aplicându-se în domenii precum: industriile aerospațiale și de automobile, apărare, construcții civile sau în industria nucleară. Raimond Grimberg s-a stins din viață în anul 2013.

* Olandezul Willem de Boer, este a doua personalitate propusă pentru acordarea titlului de cetățean de onoare și este de profesie jurnalist. După anii ’90 acesta a manifestat o implicare activă în acțiunile de voluntariat în cadrul Fundației Fryslan-Moldova, iar ajutorul său pentru Târgu-Neamț a constat în numeroase transporturi umanitare, având ca destinație școlile și grădinițele, spitalul, primăria, precum și alte organizații non-profit. Parteneriatul încheiat între Fundația Fryslan-Moldova din Olanda și Fundația Moldova-Fryslan din Târgu-Neamț s-a manifestat începând cu anul 2000 în numeroase acte caritabile prin grija olandezului.

* Profesorul și scriitorul Gheorghe Simon nu are nevoie de o prea mare prezentare. Poetul târgnemțean este autorul mai multor volume publicate în țară și este membru al Uniunii Scriitorilor din România. (C. STURZU)

Articolul precedentLideri prudenţi ai PDL şi PNL sub Cetate / Se schimbă raportul de forţe în Consiliul Local?
Articolul următorPăcăleală pentru presă