0:00

Noi centre de permanenţă pentru testarea COVID 19 în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia de Sănătate Publică Neamţ anunţă că, în perioada următoare, vor fi înfiinţate noi centre de permanenţă pentru testarea SARS-COV-2.

Testarea este gratuită în centrele de permanenţă şi la cabinetele medicilor de familie care au încheiat contract cu CAS Neamţ. Pentru pacienţii care au test pozitiv nu se poate infirma diagnosticul COVID 19 ca urmare a unui rezultat negativ la un alt test.

În acest moment funcţionează, cu un orar de luni până vineri, între orele 15,00-8,00 şi non stop în week-end, şapte centre în care testarea este gratuită.

Noi centre de permanenţă pentru testarea COVID 19 în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Medicii de familie pot testa atât pacienţii din listele proprii, cât şi oricare altă persoană, cu condiţia ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puţin 48 de ore între testări”.

Testarea se poate face şi la un laborator care efectuează astfel de analize, prin utilizarea testelor antigen rapide sau în camera de gardă a unui spital.

Persoanele cu simptome specifice Covid-19 pot efectua imediat un test rapid de antigen. În cazul în care prezentați simptome dar testul rapid antigen are rezultat negativ este necesară testarea RT-PCR.

Angela Croitoru

Articolul precedentTârgu Neamț. Fost polițist înjunghiat de soție
Articolul următorPercheziție în Iași într-un dosar pentru mai multe furturi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.