0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări noi pentru judeţele Regiunii Nord-Est. CODUL PORTOCALIU este valabil pentru Bacău, Neamţ (zona montană), Suceava (zona montană) şi Vaslui, iar cel GALBEN pentru Botoşani, Iaşi, Neamţ (zona de şes) şi Suceava (zona de şes).

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă astăzi, 2 iulie, până la ora 23:00. „În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și, pe alocuri, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și, izolat, peste 60-70 l/mp. Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse”, potrivit ANM.

Noi avertizări pentru Regiunea Nord-Est: coduri portocaliu şi galben de furtuni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea COD GALBEN este, de asemenea, valabilă astăzi, 2 iulie, până la ora 23:00. „În nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni”, menţionează sursa citată.

ANM a emis şi o avertizare COD GALBEN pentru judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, valabilă în perioada 2 iulie, ora 23:00-3 iulie, ora 10:00.

Noi avertizări pentru Regiunea Nord-Est: coduri portocaliu şi galben de furtuni, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În intervalul menționat, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Vremea se va menține în general instabilă și în următoarele zile. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, mai precizează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU: HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentȘtire actualizată. Cod roșu de furtuni pentru Neamț și Iași. Gospodării inundate în Neamț la Girov și Bodești
Articolul următorCum să aveți parte de un tablou reproducere după cele celebre? Pictorul Fericit vă răspunde
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.