Instabilitatea atmosferică s-a manifestat în ultimele zile în regiunea Nord Est, cu precădere în Neamț, Suceava și Bacău și, conform datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, situația va continua și în perioada următoare. Două noi avertizări, cod portocaliu și cod galben, au fost emise astăzi, 5 iulie, de ANM, vizate fiind cinci județe din regiunea Nord Est.

Noi avertizări meteo în regiunea Nord Est – continuă ploile, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În Suceava, precum și în partea de vest a județelor Neamț și Bacău intră în vigoare la ora 14.00 un cod portocaliu, valabil până la ora 23.00. „În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp”.

În Botoșani, Iași și în partea de est a județelor Bacău și Neamț va fi în vigoare în intervalul 5 iulie, ora 12.00, 6 iulie, ora 02.00 un cod galben: „În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp”.

Z.C.

Articolul precedentNeamț. Dealer de droguri deferit justiției: la percheziții au fost găsite arme
Articolul următorAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A – Investiții în activități economice neagricole pentru diversificarea economiei teritoriului GAL” – finanțare din fonduri FEADR
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.