0:00

Cei de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași au avut noapte albă din cauza Codului galben de ninsori abundente instituit pe Moldova, începând cu ieri după-amiază.

Potrivit unei informări a Direcției, de ieri, 8 februarie, ora 12, până azi-dimineață, pe la 5, ”pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași s-a intervenit cu aproximativ 200 de autoutilaje și s-au răspândit 1.998 tone de material antiderapant”.

Noapte grea pentru drumari: Probleme din cauza camioanelor nepregătite pentru iarnă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe fondul căderilor abundente de precipitații, drumarii ieșeni s-au confruntat și cu o serie situații mai dificile, cauzate în special de neechiparea corespunzătoare a mașinilor de mare tonaj și neadaptarea vitezei la condițiilor de trafic. Unul dintre cele mai afectate județe de căderile masive de precipitații a fost Botoșani, unde s-a intervenit cu 37 autoutilaje de deszăpezire și s-au răspândit 480 tone de sare și 8 tone clorură de calciu. Pe DN29, în zona pădurii Baisa, două TIR-uri din Republica Moldova blocaseră circulația, din cauza echipării necorespunzătoare. Acestea au fost în cele din urmă trase pe dreapta de echipajele Poliției Rutiere, cu amenzile de rigoare. Pe DN 29 D, Botoșani-Ștefănești, trei autoturisme s-au ciocnit din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic. De asemenea, pe DN 29B, pe sectorul Botoșani-Dorohoi, zona pădurii Brăești, trei autoturisme s-au ciocnit frontal, tot din cauza vitezei. Nu în ultimul rând, pe DN 28B, la Zăicești, un TIR neechipat corespunzător a patinat, blocând traficul rutier. Acesta a fost tractat de echipele noastre și repus în trafic. Cu o situație de acest gen s-au confruntat și lucrătorii SDN Câmpulung Moldovenesc, care au intervenit, în după-amiaza zilei de 8 februarie, la deblocarea traficului pe DN 2E, în zona localității Capu Codrului (comuna Păltinoasa, județul Suceava). Evenimentul s-a produs la km 25+500, unde un autocamion echipat necorespunzător pentru iarnă a derapat, blocând circulația. Autoritățile au stabilit o rută ocolitoare prin intersecția DN 2E (Capu Codrului) – cu DC 28A de la km 24+400 – apoi prin DJ 177C, cu ieșire în DN 17, la km 223+800 (Păltinoasa). Situația a revenit la normal după aproximativ două ore de muncă susținută a echipelor DRDP Iași, care au intervenit cu buldoexcavatoare și autotractoare pentru repunerea autocamionului pe carosabil”, precizează DRDP Iași.

Un blocaj a fost și pe DN2, din cauza coloanei de tiruri care aștepta la Vama Siret, Suceava.

Intervenția drumarilor a făcut ca, la această oră, să nu existe niciun drum blocat din cei peste 3.400 km aflați în administrarea DRDP Iași. La această oră, partea carosabilă se prezintă cu zăpadă frământată, în strat de 1-2 cm, în județul Suceava, de 0-4 cm în județul Botoșani și 0-1 cm în județul Botoșani. Totodată, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași se acționează cu 163 de autoutilaje. Menționăm că nordul Moldovei și în special zona de munte, sunt în continuare sub avertisment Cod Galben de ninsori până la ora 17. Pe acest fond, recomandarea noastră către participanții la trafic este de a circula cu mare atenție pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor de drum și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232 213 168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021 264 33 33; 021 9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale”. (ZCH News)

FOTO: DRDP Iași

Articolul precedentȘef nou la Consiliul Județean Neamț
Articolul următorPolițiștii au voie să scoată bărbații din casă și să le ia cheile
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Ce soferi de doi bani, sa spui ca nu iesti pregatit de iarna in februarie,cine-ti permite sa conduci un tir???

Comentariile sunt închise.