Cunoscutul cantautor Nicu Alifantis a postat, joi, 9 noiembrie, pe pagina proprie de Facebook, un mesaj pentru Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

„Astăzi la Piatra Neamț e mare sărbătoare. Teatrul Tineretului împlinește 50 de ani de existență. La mulți ani, vă urez din toată inima și îmi pare nespus de rău că nu pot fi alături de voi”, notează artistul.

Nicu Alifantis a adăugat şi un scurt istoric personal legat direct de TT: „În 1978 pășeam pentru prima dată pragul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț alături de Alexandru Tocilescu care avea să pună în scenă «Nevestele Vesele din Windsor» de Shakespeare, iar eu urma să fac muzica. Inutil să vă spun ce emoții aveam, mai ales că la acea dată teatrul din Piatra Neamț avea o cotă uriașă. O trupă senzațională, un repertoriu demn de invidiat, regizori unul mai bun ca altul… Întâmplarea a făcut să pășesc cu dreptul. Spectacolul montat de Toca a fost un mare succes, (atât de mare, încât a fost interzis după reprezentația de la București din 1979), iar muzica mea se pare că a plăcut foarte tare. Astfel de-a lungul anilor au mai urmat câteva colaborări: «Proștii sub clar de lună» de Theodor Mazilu, în regia lui Nicolae Scarlat; «Burghezul gentilom», Moliere, în regia lui Iulian Ursulescu, un tânăr regizor din Jugoslavia; «Crima din Strada Lourcine», Labiche, în regia minunatului Vlad Mugur. Am avut chiar și un recital cu Evandro Rossetti, pe care teatrul l-a inclus în repertoriul său, în stagiunea ’78 – ’79, pe care l-am jucat la sediu și în câteva deplasări. Aici am trăit unele dintre cele mai frumoase și intense experiențe și acumulări profesionale și pentru asta vă sunt profund recunoscător, vouă, tuturor celor de la Teatrul din Piatra Neamț”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Nicu Alifantis Facebook)

Articolul precedentDoi soți găsiți morți în casă, la Tîrgu Neamț
Articolul următorVIDEO Ploaie măruntă, asfalt proaspăt, calitate garantată. Publiserv vine cu precizări.
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.