0:00

Nici o firmă sancționată în august pentru muncă nedeclarată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSingurele sancțiuni date de inspectorii de muncă în luna august au fost pentru nerespectarea normelor minime de protecția muncii și pentru nereguli în dosare de personal sau contractele de muncă la firmele nemțene verificate. Este pentru prima dată în ultimii mulți ani când la controalele ITM Neamț nu este găsit vreun lucrător care să nu aibă încheiat contract individual de muncă.

În luna august 2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au fost realizate 246 acţiuni de control, din care 140 în domeniul relaţiilor de muncă şi 106 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 251 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 109 angajatori au fost sancţionaţi cu 129 sancţiuni contravenţionale, din care 117 avertismente contravenţionale şi 12 amenzi în cuantum de 29.400 lei”, a declarat Elvis Sîsînă, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț, la conferința de presă de astăzi, 13 septembrie.

La 4 firme s-au dat amenzi în valoare de 17.500 lei pentru încălcarea normelor de protecția muncii și la alte 8 firme s-au dat amenzi de 11.900 lei pentru abateri de la legislația muncii.

C.I.

Articolul precedentArme de vânătoare și muniții confiscate la Tarcău
Articolul următorElevii încă nu beneficiază de gratuitate la navetă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.