0:00

Două firme din domeniul lemnului au fost ”vizitate” de anchetatori pe 16 noiembrie, musafirii nepoftiți dând de mai multe nereguli.

”Polițiștii au verificat două unități de debitare și prelucrare a materialului lemnos, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale. Două dintre acestea, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru abateri la Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și alte două sancțiuni conform Legii 333 din 2003, în valoare de 2.000 de lei”, anunță IPJ Neamț.

Nereguli cu lemn, amenzi și confiscări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a dispus confiscarea cantității de aproximativ 3 metri cubi lemn, ce a fost predat în custodia Ocolului Silvic Borca. Au fost verificate și 10 autovehicule ce efectuau transporturi de material lemnos, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru abateri la Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 5.000 de lei, fiind confiscată și cantitatea de 5 metri cubi material lemnos.

În alt caz, pe 14 noiembrie, oamenii legii au găsit în Târgu Neamț o autoutilitară ce transporta vreo 4 m.c. cherestea rășinoase, fără acte. Șoferul de 42 ani, din județul Suceava, a fost amendat cu 1.000 de lei, și a rămas și fără lemn. G.S.)

Articolul precedentUtilaj furat din Olanda, oferit la vânzare la Târgu Neamț
Articolul următorProiect pentru sănătate: Testare gratuită pentru tuberculoză în 20 de localități nemțene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.